Softstralen

Softstralen

De ideale methode om te reinigen na brand- en roetschade is sofstralen. Softstralen van boeken, kwetsbare gevelstenen, meubilair, beelden, straatmeubilair en het verwijderen van graffiti.

De softstraalmachine

De softstraalmachine is een compact apparaat, welke, en dat geldt ook voor de monumentenzorg, tegemoet komt aan alle eisen. Deze machine onderscheidt zich vooral in zijn vriendelijkheid voor de ondergrond en milieu. Met deze speciale techniek kunnen verflagen, coatings, vervuilingen, waarbij de ondergrond gespaard wordt, verwijderd worden. Daarbij is het van belang dat de te verwijderen laag minder sterk is dan de ondergrond. De Softstraalmachine komt tegemoet voor het reinigen voor monumenten-objecten.

Bekijk hier de video over softstralen

De softstraaltechniek

De sofstraaltechniek is een variatie van het drukluchtstralen; het wordt ingezet met gecomprimeerde lucht en met op de ondergrond ingestelde straalmiddelen, zoals olivine zand. Met geringe variabele waterhoeveelheden wordt een fijne nevel voor het binden van stoffen verkregen. Straaldruk, straalmiddel en nevelhoeveelheid worden ter plaatse, afhankelijk van deze ondergrond ingesteld. Voordeel van deze techniek is de geringe waterbelasting aan de gevel met een optimum aan reinigingseffect zonder agressieve bijwerkingen. Het praktisch droge residu kan meestal als bouwafval afgevoerd worden. In de praktijk komt het erop neer dat op de bouw geen elektriciteit aansluiting nodig is en een normale wateraansluiting ter bevoorrading van het drukvat. Zo heeft Best Building Service een boerderij in Doesburg opgeknapt. De gevels waren verweerd en verouderd. Eerst zijn de gevels met onze softstraal-techniek gereinigd. Daarna is het voegwerk compleet hersteld.

Wij garanderen met de softstraal techniek 100% resultaat!

Neem contact op of vraag een vrijblijvende offerte aan…

Onze werkwijze in beeld