Hiperfloor – bewerken van oude en nieuwe betonvloeren

Hiperfloor™ is een revolutionair concept voor het bewerken van oude en nieuwe betonvloeren. Verschillende uitkomsten kunnen worden bereikt, afhankelijk van het doel van de vloer. Klik hier (hyperlink) om de mogelijkheden van Hiperfloor betonvloeren te lezen. Hiperfloor™ is een revolutionair concept voor het bewerken van oude en nieuwe betonvloeren. Verschillende uitkomsten kunnen worden bereikt, afhankelijk van het doel van de vloer.

Bij de Hiperfloor™ wordt de toplaag geschuurd, daarna wordt een silicaat op het oppervlak aangebracht om vervolgens te reageren met het calciumhydroxide dat reeds in het beton aanwezig is. In de betonporiën bij het oppervlak wordt een glasachtige structuur gevormd en dat draagt in hoge mate bij aan de hardheid van het beton. Doordat in het beton calciumsilicaat wordt gevormd en het beton met in hars gebonden diamanten wordt gepolijst, wordt de vloer aanzienlijk harder.

In de laatste fase van het Hiperfloor™ proces wordt er een impregneermiddel aangebracht. Deze impregneer dringt door het oppervlak en vormt daar een laagje over het capillair oppervlak. Dit vergroot de oppervlaktespanning van de vloer waardoor water, vet, vuil en olie niet kunnen doordringen in het oppervlak.

Voordelen van een Hiperfloor ™

  • De duurzaamheid en sterkte is aanzienlijk hoger dan bij een standaard gepolijste vloer.
  • Weerstaat het zwaarste verkeer.
  • Zeer krasvast en bestand tegen hitte.
  • Keuze in afwerking: hoogglans, zijdeglans of een matte afwerking.
  • Eenvoudig in onderhoud.

Hiperfloor™ brengt de schoonheid van een betonvloer naar boven en combineert dit met duurzaamheid en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

Van beton naar een natuursteenlook

Om een betonvloer een natuursteenlook te geven dienen de samenstellende elementen van de betonvloer te worden blootgelegd. Om dit te bereiken dient het beton dusdanig diep te worden geschuurd totdat het aanwezige grind in de betonlaag zichtbaar wordt. Nadat deze laag zichtbaar is gemaakt kan het beton eventueel nog naar wens worden gekleurd. De volgende stap is het polijsten van deze laag zodat de toplaag dicht en naar wens in elke glans kan worden afgewerkt. Hiermee krijgt de vloer de uiterlijke eigenschappen van een terrazzovloer.

Voor meer informatie over een betonvloer schuren of een betonvloer polijsten kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Schuiven naar boven
026-3217336